BMYD Nedir Ve Hangi Üyeleri Bulunur?

Türkiye’deki bağımsız müzik yapımcılarını bir araya getiren BMYD hakkında ne işe yaradığını, kuruluş amaçlarını yakından inceleyebilirsiniz. Müzik yapımı, zorlu bir süreçtir. Yapımında kullanılan gerekli araç ve gerekli belirli standartlar ve kendinize özgü şekilde kullanmanız gerekir. Müzik ortaya çıktıktan sonra ise belirli meslek kuruluşlara veya dijital anlamda telif haklarınızı almanız gerekir. Bu süreçte sanatçı, müzisyen, menajerlerin […]

Türkiye’deki bağımsız müzik yapımcılarını bir araya getiren BMYD hakkında ne işe yaradığını, kuruluş amaçlarını yakından inceleyebilirsiniz.

Müzik yapımı, zorlu bir süreçtir. Yapımında kullanılan gerekli araç ve gerekli belirli standartlar ve kendinize özgü şekilde kullanmanız gerekir. Müzik ortaya çıktıktan sonra ise belirli meslek kuruluşlara veya dijital anlamda telif haklarınızı almanız gerekir. Bu süreçte sanatçı, müzisyen, menajerlerin olduğu müzik yapım şirketlerinin büyük rolü bulunur.

Müzik endüstrisi Türkiye’de belirli standartlarda ve en çok gücü kim barındırıyorsa o yönde ilerlemektedir. Yani kısaca sektörde monopolleşme veya tekelleşme bulunmaktadır. Küçük ve orta ölçekte bulunan şirketleri bir adım öne taşımak ve kendilerini daha rahat ettirmek amacıyla bir derneğe katılmaları önem arz etmektedir.

Bu listemizde BMYD topluluğunun hangi amaçlarla kurulduğunu, müzik endüstrisini ne gibi katkıları olduğunu ve hangi koşullarda müzik yapımcılarını destekleyeceğini anlatacağız.

İçeriğe başlamadan önce müziğinizi dijital platformda yayınlamak hakkında düşünüyorsanız, tercihinizi Müzik Dağıtım ile yapabilirsiniz. Müzik Dağıtım, sanatçı ve diğer meslek gruplarının telif haklarından %100 oranda faydalanmalarını sağlayan dikkat çekici özelliği barındırır. Müziklerinizi yönetim paneli aracılığıyla yükler ve doğrudan dijital akış servislerinden gelir elde edebilirsiniz.

Gönderilen akış servislerinin arasında Spotify, Apple Music, Amazon Music, Youtube Music, Tiktok, Instagram, Deezer gibi dünyaca popüler servisler bulunarak, şarkınızı dünyaya yayabilirsiniz. Aynı zamanda 100’den fazla akış platformundan gelir elde edebilir, böylelikle kazançlarınızdan pasif gelir elde edersiniz.

BMYD Nedir?

BMYD Nedir

BMYD, Türkiye’de bulunan bağımsız müzik yapımcıları bir araya getirmeye başarmış, İstanbul’da 2021 yılında kurulan bir kurumdur. Dernek yapı özelliği bulunur ve 7 bağımsız plak şirketin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Dernek, Londra’da bulunan MERLİN NETWORK,ün bir parçası olup, IMPALA ve WIN’in Türkiye’deki tek üyesidir.

BMYD Açılımı Nedir?

BMYD Açılımı Nedir

Müzik sektörünün daha bağımsız ve eşit kılmak adına kurulan BMYD açılımı: Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’dir.

Avrupa çapında müzik endüstrisi yönünden yapılan araştırmalar neticesinde yeni yapılan müziklerin yaklaşık olarak yüzde 80’inde küçük veya orta ölçekli müzik şirketlerinin imzası bulunmaktadır. Ancak bu şirketler, gelir manasında küçülmemekte ve dernekler, seminerler gibi eğitim mekanizmaları ve destekler sayesinde büyümelerine devam etmektedir.

Türkiye’de de küçük ve orta şirketlerin imzaları bulunur ancak gelir dağılımındaki eşitsizlik ve gelirin tekel şirketlerin elinde olması sebebiyle dernek büyük ihtiyaç doğurmuştur. Özellikle bağımsız veya küçük şirketlerin tek başına bu endüstri koşullarında hareket etmesi zorlaşmaktadır. BMYD ile müzik sektöründe hizmet veren, sanatçılar, menejerler, küçük şirketler, bağımsız şirketlerin daha elverişli koşullarda olması adına kurs düzenlemek, seminer, konferans gibi sanatçı, müzisyen ve bağımsız müzik üreten şirketleri destekleyecek türleri üretmeyi amaçlamaktadır.

BMYD Ne Yapar?

BMYD Ne Yapar

Bağımsız müzik üreten şirketleri, sanatçıları ve müzisyenleri destekleyecek yapıda olan Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) aşağıdaki amaçları yapmaktadır:

  • Müzik sektörünün monopolleşmesi veya tekelleşmesinin önüne geçmek
  • Bağımsız müzik yapımcıların ve yapımların önünü açarak, söz sahibi olmalarına yardımcı olmak
  • Müzik pazarına yenilik katarak, büyümesine yardımcı olmak
  • Gelirleri arttırarak, yeni gelir kapıları ve kanallar oluşturmak
  • Daha çeşitli müzik dinleyicileri elde ederek, sektörün farklı tarzlarda müzik üretmesini kolaylaştırmak
  • Dernek üyelerinin gerçek zamanlı veri akışını sağlayarak şeffaf bilgiye erişimini ulaştırmaya kolaylık sağlamak
  • Müzik sektörünü daha adil fırsatlar sunarak, bağımsızların rekabetçi ve eşit erişmelerini sağlamak
  • Müzik sektörünün yanında eğlence sektörüne de faaliyet gösteren ulusal, yerel ve uluslararası camiada söz sahibi olabilmeyi başarmak
  • Müzik ve eğlence sektöründeki kurum ve kuruluşlar ile yurt içi ve uluslararası olarak iletişimde kalmak, gelişmeleri ise dernek üyelerine direkt olarak aktarmak

BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) Çalışma Alanları Nelerdir?

Bağımsız müzik sektörüne bir fark yaratacak olan BMYD’nin dernek üyelerine ve sektör ile ilgili bazı çalışma alanları bulunmaktadır. Bu çalışma alanlarını öğrenerek, müzik piyasasında var olan sıkıntınızın çözümünü birlik olarak bulabilirsiniz. BMYD’nin çalışma alanları aşağıdaki gibidir:

  • Müzik endüstrisinin sürdürülebilirliğini sağlamak
  • Müzik sektöründe dijitalleşen dünya ile daha profesyonel sorunların çözümünü aramak
  • Müziğin toplum içinde sınırlı olmaması veya daha geniş kitlelere yayılması adına bağımsız müziğim üretimini ve girişimciliğinin önemli derecede arttırılması
  • Sektör paydaşlarının her zaman güçlü olanında yanında değil de daha eşit şartlarda rekabet edebileceği bir ortam inşa etmek
  • Müzik yapımcıların daha adil koşullarda üretim haklarının korunması

BMYD Hangi Üyeleri Bulunur?

BMYD Hangi Üyeleri Bulunur

Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) 2021 yılında sadece 7 üye şirket ile kurulmuştu ancak 2023’te bu sayı toplam 20 üyeye çıkmıştır. Bu şirketlerin ne olduğunu ve hangi amaçlar doğrultusunda iş yaptığını öğrenmek için aşağıda sizler için paylaşıyor olacağız. Şuan aktif olarak dernek üyeliği devam şirketler aşağıdaki gibidir:

Artvizyon

BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) üyesi 7 şirketin arasında bulunan ve kuruluşunu 2003 yılında gerçekleştirmiş müzik ve film alanında faaliyet yapan şirkettir.

Aşk Prodüksiyon Müzik Film Yapım

Oyun havası ağırlıklı müzikleri 420 milyondan fazla izlenme süreli Youtube kanalları aracılığıyla paylaşım yapan, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneğinde 7 üyeden sonra katılan şirketlerin arasındadır.

3 Adım Müzik

Çeşitli dallarda müziklerin dağıtım kanalları aracılığıyla mekanik ve dijital olarak dağıtımını yapan, sanatçıların organizasyon ve menajerliğini üstlenen, Türkiye ve uluslararası olarak hizmet yapan şirkettir. Aynı zamanda 2023 yılında 20 kişilik üyesi bulunan BMYD’nin üyesi olup, müziklerini 840 milyon izlemesi bulunan Youtube adresinde yayınlar.

BUGU Yapım

Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’nin kuruluş aşamasında 7 üye şirketten biri olan sanatçıların yapım ve menajerlik alanında hizmetlerini gerçekleştiren şirkettir.

Cavalone

Kuruluşu 60’lı yıllara dayanan, çok uluslu eğlence şirketi olan ve özel etkinliklere ev sahipliği yapan şirket olma özelliğini taşır. Çoğunlukla sanatçı ajansı, plak şirketi, radyo istasyonları ve yeme içme yönetimi konusunda danışmanlık yapan şirketlerin arasında bulunmaktadır. Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’ne 7 üye ekipten sonra katılmış ve 20 üyeliğin arasında olan bir şirkettir.

Ellipsis

Referansları arasında Redbull gibi devasa şirketleri barındıran, sanatçı yönetimi, etkinlik, müzik yapımı alanlarında hizmet veren şirkettir. BMYD’ye üye olan 20 kişilik üyeden biridir.

Güvercin Müzik

Güvercin Müzik, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) üyesi 20 şirketten birisidir. Kuruluşu, az bilinen tarzda müzik türleri veya unutulmaya yüz tutmuş eserleri bir araya toplayıp, tekrardan piyasaya sunmaktır. Diğer müzik şirketlere nazaran popülerlikten çok az bilinen müzik türleri özellikleri ile çalışmaktadır.

Taş plak kayıtlarını CD formatında yeniden yayınlayan ilk kurum olmakla birlikte kendi müzik eserleri ile harmanlayıp, Can Yücel, Arif Damar, Nihat Behram, Fikret Otyam gibi şairleri sevenleri ile buluşturarak, şiir dünyasına farklı bir yaklaşım katmıştır. Günümüzde ise müzik eserlerini 69 milyondan fazla dinlenen Youtube adresi aracılığıyla yayınlayarak etnik, şiir, masal, halk, Rock gibi çeşitli kültürel yapımlara ev sahipliği yapmaktadır.

GRGDN

GRGDN, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’nin kuruluşunda rol almış ve 7 üyelik ilk üyelerinden biri olan şirkettir. Merkezi İstanbul’da olup, 2003 yılında bağımsız plak şirketi olarak kurulmuştur. Şirketin isminden de anlaşılacağı gibi Türkçe’de bulunan gergedan isminin sesli harflerden arındırılmış biçimidir. 2023 yılı da dahil olmak üzere hizmetleri arasında dağıtım, pazarlama, rezervasyon, müzik prodüksiyonu, halkla ilişkiler yer almaktadır.

BMYD üyeleri arasında 2023 yılında halen daha yer alan GRGDN, Rock grupları Gripin ile başlayarak Emre Aydın, Manga, Vega, Cartel gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile birebir çalışmayı başarmıştır. Bunların yanında aynı zamanda Vedat Sakman, Koray Candemir, Sattaş ve Korhan Futtacı gibi Türk pop, rock, hip hop türlerinde de hizmetlerini sürdürmüştür.

Bahçeci Yapım

Bahçeci Yapım, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’ne 7 kişilik üye şirketten daha sonra katılmış 2023 yılında var olan 20 üye şirketten biridir. Sanatçıların müzik yapım aşamalarında yardımcı olan albüm veya single çalışmalarını yayınlamayı sağlayan yapım şirketidir. Müziğin yayını sürecinde sanatçı için gerekli olan PR, kariyer planlaması, bütçeleme gibi hizmetleri ayrı alanlarda sunan şirket yapısıdır.

İskender Paydaş Production

İskender Paydaş tarafından kurulan İskender Paydaş Production; Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) 20 üyelik şirketten birisi olmasıyla bilinmektedir. Müzisyen İskender Paydaş, ses getiren birçok projeleri gerçekleştirmesi ile zamansız olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüze kadar ise Orhan Gencebay, Nazan Öncel, Atiye, Aşkın Nur Yengi, Ajda Pekkan, Sıla, Hadise, Mustafa Sandal, Kibariye, Sertap Erener, Mazhar Fuat Özkan, Keremcem, Deniz Seki, Murat Dalkılıç gibi popüler sanatçılar ile birlikte çalışmıştır.

Nada Müzik Yapım

Nada Müzik Yapım, BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) üyesi olan 20 farklı şirketlerin arasındadır. 2010 yılında İstanbul’da Ardem tarafından kurulmuş ve çözüm odaklı yapısı ile bağımsız müzik şirketlerinden birisidir. Genellikle sanatçıların albüm çalışmaları ve prodüksiyon alanlarında hizmet üretmeyi amaçlamıştır.

Sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlayan BMYD topluluğun parçası olan şirket, yenilikçi ve çağa uygun üretimleri gerçekleştirmektedir. Sanatçı ve müzisyenler çalışmalarını prodüktör olarak yaparak, bu yetenekleri keşfetmek adına projeler gerçekleştirir. Cover, remix müziklerden daha çok özgün parçalar veya özgün seslere odaklanarak çalışma hayatını sürdürmektedir.

Lin Records

Lin Records, 2009 yılında kurulan 2023 yılında 20 üyelik şirket ile Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD)’de yer alan müzik şirketidir. Merkezi İstanbul’da bulunur ve kaş merkezli bağımsız plak şirketidir. Genel olarak akustik, caz, türkü türünde sanatçılar tarafından üretilen müzikleri farklı dağıtım kanalları aracılığıyla veya Youtube kanalı üzerinden yayınlanır.

BMYD’de üye olan ve 2023 yılında da aktifliğini koruyan, az sayıda kitlesi olmasına rağmen aktifliğini koruyan şirketlerden birisidir. Eserlerin yayınlanmasının yanında müzik sohbetleri altında konuşmalar gerçekleşir. Ayrıca son dönemlerde gerçekleşen veya herhangi bir müzik aletinin eğitimi ile müzik dünyasına ilişkin bilgilere yer verirler.

SO MÜZİK

SO Müzik, BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) üyesi olan müzik yapım şirketlerinden birisidir. Şafak Ongan tarafından menajerlik ve müzik yapım şirketi olarak kurulmuş, Türkiye’nin en önde gelen Dream Tv ve Dream Türk’ün kurucusu, Cnn Türk genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. 2021 yılında katıldığı Youtube kanalı üzerinden, rap, indie, dans, Lo-fi ağırlıklı müzikleri dinleyici kitlesine ulaştırmaktadır.

PayRec

PayRec (Payrecords), BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) bünyesinde olan 2020 yılında kurulan şirkettir. Kuruculuğunu müzisyen İskender Paydaş yapmaktadır ve bağımsız yapım müzik prodüksiyonu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Payrec, İskender Paydaş ve AB Müzik şirketlerinin çatısı olarak kurulmuştur.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde (İstanbul ve Bodrum’da) dünya standartları ölçüsünde kayıt stüdyosu barındırmaktadır. Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneğinin 7 üye şirketin arasında yer alıp, sürdürülebilirlik, eşitlik ve rekabeti arttırmaya yardımcı olmaktadır. Müzik endüstrisinde veya sektördeki bilinen sanatçılarla ve yeni sanatçılarla çalışarak üretimin devamlılığını sağlamaktadır.

Tamar Records

Tamar Records, merkezi İstanbul’da bulunan BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği)’nde yer alan 20 üyelerin arasında bulunan bağımsız plak şirketidir. Radyo programcılığı ile tanınan Hakan Tamar tarafından kurulmuştur.

Ces Production

Ces Production, BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği)’nde yer alan 20 üye arasında bulunan şirkettir. Şirketinin kuruluş ve yaptığı işler genellikle menajerlik, yapım, prodüksiyon, konser/festival/Party tasarımı ve etkinlik üzerinedir. Menajerlik olarak Cem Adrian, Füme, Cem Kazaz, NEV, Yeni Türkü gibi müzisyenlere hizmet vermiştir.

Uluslararası alanda söz sahibi olan ve Merlin Network’ün bir parçası olan Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’nde yer alan şirket aktif olarak aşağıdaki çözümleri sunmaktadır:

  • Festival tasarımı: Çeşitli şehirlerde 50 bin kişinin katılabileceği şekillerde üniversite, belediye festivallerinde yardımcı olmaktadır.
  • Party tasarımı: Türkiye’nin her bölgesi olmak üzere parti etkinliklerinde binlerce kişinin katıldığı şekilde düzenleyebilmektedir.
  • Etkinlikler: 500 kişiyi bir araya getiren bayi toplantıları, açılış, lansman veya toplantı için etkinlikler düzenleyebilmektedir.

We Play

We Play, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’nin kuruluş aşamasında 7 üye ekipten biri olan albüm yapımcılığı yapan şirkettir. Dinleyicisini bir araya getirmek ve farklı müzik türlerine hitap etmek adına Haluk Polat tarafından 2002 yılında kurulmuştur. BMYD üyesi olmasının yanında MÜ-YAP üyesi olan bir şirkettir.

100’den fazla albümün yapımcılığını yapmakla birlikte 20 yıldır deneyime sahip şirket olma özelliğini taşımaktadır. Bünyesinde vokal topluluğu ve koroyu da barındırarak Tuna Boyu Şarkıları, Ychorus, Dem Vocal, 4 Vokal An Vokal gibi kayıt çalışmalarını da yapmıştır. Kurum içi çalışmalarını da gerçekleştiren şirket, 2021 yılında Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) üyesi olmuştur.

Zoom Music

Zoom Music, Engin Akıncı tarafından kurulan, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) kuruluştaki 7 üye şirketten biri olan ve halen daha 2023 yılında üyeliği devam eden şirkettir. 2006 yılında kurulan şirket, ilk başlarda kurumsal eğlence danışmanlığı, ajans olarak faaliyet gösterirken 2011 yılında sanatçı kariyer yönetimi, booking, menajerlik, plak şirketi olarak evrilmiştir. Günümüzde ise daha çok müzik ve eğlence sektöründe hizmetlerine devam etmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışındaki dayanışmayı arttıran ve gelir eşitliğini savunan BMYD üyesi olan şirket, gelişen dijital müzik dünyasında yapım ve plak şirketlerinin izlediği yol haritasını kullanır. Yalnızca alanları popüler sanatçılar değil yeni sanatçılara ev sahipliği yaparak, pazarlama ve menajerlik hizmetleri ile de yollarına devam etmektedir. Şirketin çalıştığı isimler Mabel Matiz, Levent Özer, Anıl Kaplanoğlu gibi Türkiye’nin bilinen sanatçılardan oluşmaktadır.

Epidemik

Epidemik, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) bünyesinde 20 üye arasında olan ve çeşitli türlerde müziklere ev sahipliği yapan şirkettir. Sanatçı ismi olarak Pit10 kullanan Server Uraz tarafından 2017 yıllarında kurulmuştur.

Ütopya

Ütopya müzik, Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD) 20 üye arasında bulunan şirkettir. 2007 yılında prodüksiyon olarak kurulmuş olup, uzun sahne ve plak müzisyenliği geçmişi bulunmaktadır. İş hacmi sebebi ile kaliteli müzik adına dünyanın gelişimini yakından takip etmektedir.

Müzik endüstrisini daha adil koşullarda bir araya getirmesini amaçlayan BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) üyesi olarak 25 yıldır müzik ve prodüksiyon şirketi olarak hizmet vermiştir. Hizmetleri arasında sosyal medya çalışması, sanatçı etiket ve MIX gibi servisleri bulunmaktadır.

BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) Kurulduğu İlk 7 Üye Hangisidir?

Müzik sektöründe bağımsız müzik yapımları ve yapımcılarını eşit, rekabet edilebilir endüstriye dönüştürmek için kurulan dernek, uluslararası kuruluşlar ile iletişimde kalarak, sektörün büyümesine yardımcı olur.

2021 yılından kuruluş için desteklerini sunan 7 şirketin ne olduğu merak edilmektedir. Direkt olarak web sitelerinde bilgi bulunmazken, farklı kaynaklarda bu şirketlerin ne olduğu bilinmektedir.

BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği) aşağıdaki 7 üye bağımsız plak şirketin bir araya gelmesiyle oluşmuştur:

  • BUGU Yapım
  • Artvizyon
  • Epidemik Yapım
  • GRGDN Müzik
  • Pay Records Yapım
  • We Play
  • Zoom Music

BMYD Uluslararası İlişkileri

BMYD Uluslararası İlişkileri

BMYD’nin bağımsız yapım şirketler olarak üye olunduğu 3 farklı şirketi bulunmaktadır. Böylece sadece yurtiçi değil uluslararası alanda da söz sahibi olabilmeyi başarabilmektedir. Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği’nin üye olduğu uluslararası şirketler aşağıdaki gibidir:

  • IMPALA (Independent Music Companies Association): Avrupa çapında bağımsız şirketlerin dernekleri ve en iyi bağımsız müzik şirketleri bir araya toplayan yaklaşık 6000 üyesi bulunan kuruluştur. Bağımsızların dijital haklarını IMPALA üyeleri ve üye derneklerinin üyelerini ulusal çapta indirim sunarken, aynı zamanda MERLİN NETWORK üyeliklerini en üst düzeye çıkarmayı sağlar.
  • WIN (Worldwide Independent Network): BMYD, WIN ailesi olarak Türkiye’nin ilk bağımsız müzik şirketleri derneği olarak ve IMPALA üyeliği kabul edilmesinden sonra 34. üye olarak kabul edilmiştir. Üye olarak kabul edilmesinin ardından uluslararası olarak 38 ülkeye erişim alanını genişletmeyi başarmıştır.
  • MERLIN Network: Dünya çapındaki bağımsız plak şirketlerin, müzik hakları sahipleri ve distribütörlerin dijital hak lisanslama ortağıdır. Aynı zamanda BMYD (Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği), MERLIN NETWORK’ün bir parçasıdır.

BMYD İletişim

BMYD İletişim

Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD)’ye iletişimin önemli olduğu bilinmektedir. Bu yüzden birçok insan, BMYD iletişimin nasıl olacağını merak etmektedir. Web sitelerin telefon harici iletişime geçeceğiniz aşağıdaki gibi 3 farklı yol bulunmaktadır:

  • BMYD e-mail: Direkt olarak web sitelerinde bulunan [email protected] ile herhangi bir sorularınıza erişebilir, çözümünüze kaynak bulabilirsiniz.
  • BMYD adres: E-mail üzerinden direkt olarak iletişime geçmenin, bekleme sürelerinin fazlalığından ötürü merkezine gitmek isteyenler; EMİRGAN MAH. MEKTEBİ SOK. NO:58 D:2 34467 EMİRGAN, SARIYER ISTANBUL adresini kullanabilir.
  • BMYD Web: Bunların haricinde alternatif üçüncü bir yolu arıyorsanız, web adresinde bulunan iletişim sayfası üzerinden iletişim kurmak harika bir seçenek olacaktır.

Eğer problemlerinize BMYD için daha hızlı ve efektif şekilde çözüm sağlamak istiyorsanız, 7/24 iletişime geçebileceğiniz; [email protected] e-posta adresine şimdi ulaşın.